İttifakta Saraçhane tartışmaları

İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak kararının ardından gerçekleştirilen 'Saraçhane Buluşması'nın yankıları sürüyor. İYİ Parti kulislerinde, ''Saraçhane ile bir rüzgar yakalandığı ancak rüzgarın dindiği'' konuşuluyor. İYİ Parti kaynakları, 'Tayyip Erdoğan, muhalefette olsa ve belediye başkanı cezalandırılsaydı her şehirde bir miting yapar mıydı, yapmaz mıydı?" görüşünü dile getiriyor.

Saraçhane buluşmasının ardından televizyon kanallarının Ankara Temcilsileri ile buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her partinin kendi iradesi ve kurulları vardır” demişti. İYİ Parti kanadında o sözler tepkiyle karşılandı.

'Yerel seçimlerde birlikte çalıştık'

İYİ Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun o sözlerini “Yerel seçimlerde de birlikte çalıştık. İstanbul’da 39 ilçenin 36’sını dolaşmış bir Meral Akşener var. Adayın altılı masada belirleneceğini söyleyen de bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu” şeklinde değerlendirdi.

Parti kaynaklarına göre, Akşener’in Saraçhane’ye desteğe gitmesinin eleştirilmesi doğru değil... Kurmaylar, “Meral Akşener’in geldiği siyasi gelenek milli iradeye sahip çıkmak. Saraçhane’ye gitmemiş olması yanlış olurdu. Meral Akşener, birlikte olmak için diğer parti liderlerini tek tek aramış. Aynı Genel Başkan, 98’de de Tayyip Erdoğan’ın da yanındaydı” değerlendirmesini yapıyor.

'Erdoğan bu durumda olsaydı...'

İYİ Parti kulislerinde, ''Saraçhane ile bir rüzgar yakalandığı ancak CHP'nin durumu normalleştirdiği için rüzgarın dindiği'' yorumları yapılıyor. İYİ Parti’den bir üst düzey yönetici, “O rüzgar değirmeni döndürür ama un çıkmazsa anlamı yok… Tayyip Erdoğan muhalefette olsa ve belediye başkanı cezalandırılsaydı, her şehirde bir miting yapar mıydı, yapmaz mıydı?" sorusunu soruyor.

Kılıçdaroğlu kazanacak aday mı?

İYİ Parti'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kazanacak aday' olup olmadığı da tartışılıyor. İYİ Partililer, “Kemal Bey çok iyi bürokrat. Cumhurbaşkanlığına da yakışır. Ancak kazanmak önemli. Biz ortak aday için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim kazanacak aday vurgumuz bu yüzden” yorumu yapıyor.

İYİ Partili bir kurmay ise “Ortak anketlerimiz var. Bunlar herkesin masasında” diyerek anket sonuçlarına dikkat çekiyor.